Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@08:12:55 GMT

آفاق فکرت در سپهر فطرت کتاب شد

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۳۲۹۱

آفاق فکرت در سپهر فطرت کتاب شد

غلامرضا اعوانی، فیلسوف و چهره ماندگار حکمت است، او دکترای فلسفه خود را در سال ۱۳۵۵ از دانشگاه تهران دریافت کرده و از سال ۱۳۴۷ که کارشناسی ارشد فلسفه را گرفت، به عضویت هیئت علمی دانشگاه ملی آن زمان درآمد که دانشگاه شهید بهشتی امروز است.

اعوانی مدرس حکمت است و به عقیده او حکمت در معنای خاص، همان فلسفه است اما تفاوت در این است که حکممت فلسفه‌ای ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب آفاق فکرت در سپهر فطرت؛ گفتگوی حامد زارع با غلامرضا اعوانی،  روایت سادگی‌ها و پیچیدگی‌های زندگی فکری غلامرضا اعوانی و فراز و فرودهای تفکر حکمی اوست، تفکری که منتقد جدایی علم از حکمت و حتی دین از حکمت است.

 این کتاب گفت‌وگوهای چندین ساله زارع با اعوانی است که در چهار فصل نوشته شده، فصل نخست، سالشمار زندگی اوست و به رویدادهای زندگی‌اش پرداخته است. دومین فصل نگرش علمی او درباره فلسفه، تاریخ، هستی‌شناسی و معرفت‌شناسی را بررسی می‌کند. طولانی‌ترین فصل کتاب، فصل سوم است که با عنوان رویکرد حکمی، درباره سیدحسن نصر و سنت‌گرایی، گذشته و آینده حکمت اسلامی،حکمت و حکیم اسلامی، جایگاه حکمت در نظام دانشگاهی، نسبت حکمت و علوم انسانی، حکمت در عرصه مطالعات تطبیقی، صحبت می‌کند.

فصل چهارم، با عنوان حکیمان الهی، به نظریات اعوانی درباره چهره‌های درخشان تفکر اسلامی چون ابن سینا و حکمت مشایی، سهروردی و حکمت اشراقی، ابن عربی و حکمت عرفانی، ملاصدرا و حکمت متعالی و علامه طباطبایی و حکمت قرآنی که همگی به نوعی منتسب به یک جریان حکمی هستند، سخن به میان می‌آورد.

حامد زارع متولد ۱۳۶۳ در لارستان، محقق، نویسنده و روزنامه‌نگار حوزه فلسفه و اندیشه سیاسی است. زارع تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دانشگاه مفید ادامه داده است.

مجموعه آفاق اندیشه: مجموعه گفتگوهای حامد زارع با فیلسوفان معاصر است که از این مجموعه گفتگو با غلامحسین ابراهیمی دینانی با عنوان آفاق معرفت در سپهر معنویت و کتاب گفتگو با سید حسین نصر به نام آفاق حکمت در سپهر سنت، گفتگو با رضا داوری اردکانی با عنوان آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ، به چاپ رسیده است.

کتاب آفاق فکرت در سپهر فطرت؛ گفتگوی حامد زارع با غلامرضا اعوانی در ۱۹۱ صفحه و شمارگان ۱۱۰۰ نسخه، توسط  انتشارات ققنوس منتشر شده است.

برچسب‌ها ابن عربی دانشگاه شهید بهشتی ملاصدرا سید حسین نصر حامد زارع فلسفه دانشگاه تهران موسسه تاریخ حکمت و فلسفه در اسلام دانشگاه تهران غلامحسین ابراهیمی دینانی غلامرضا اعوانی رضا داوری اردکانی کتاب انتشارات ققنوس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابن عربی دانشگاه شهید بهشتی ملاصدرا سید حسین نصر فلسفه دانشگاه تهران دانشگاه تهران غلامحسین ابراهیمی دینانی غلامرضا اعوانی رضا داوری اردکانی کتاب انتشارات ققنوس ابن عربی دانشگاه شهید بهشتی ملاصدرا سید حسین نصر فلسفه دانشگاه تهران دانشگاه تهران غلامحسین ابراهیمی دینانی غلامرضا اعوانی رضا داوری اردکانی کتاب انتشارات ققنوس غلامرضا اعوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است

حجت الاسلام سیفعلی محمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، با اشاره به حمایت‌های جهانی به ویژه دانشجویان از مردم مظلوم غزه اظهار داشت: هم‌اکنون حرکت‌های جهانی که در مجموعه‌های علمی و فرهنگی دنیا به ویژه در سطح آموزش‌ عالی آغاز شده، بیانگر این است که خوشبختانه دنیا به سمت آگاهی و بصیرت حرکت می‌کند.

وی تصریح کرد: زمانی که مجموعه‌های علمی و فرهنگی متوجه تشخیص حق و باطل می‌شوند، این موضوع برگرفته از فطرت بشری بوده است و خدا فطرت را در نهاد انسان‌ها قرار داده که همواره طرفدار حق و مخالف باطل باشند.

امام جمعه چالدران گفت: خوشبختانه این مسئله از زمان پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) تاکنون روز به روز این حقیقت و واقعیت را در سطح دنیا نشان می‌دهد و در حال حاضر تنها بحث مردم غزه نیست بحث تقابل حق و باطل است و در این مسئله حد و مرزی وجود ندارد.

وی بیان کرد: تمامی آگاهی جامعه براساس فطرت پاکی است که خداوند در وجود آنها قرار داده است و طرفداری از حق را برای خود وظیفه می‌دانند و حتی حرکتی که هم اکنون در خود کشورهای اروپایی و آمریکایی و در کل دنیا به صورت مردمی ایجاد و در مجموعه‌های دانشگاهی آغاز شده، امری فطری و بیانگر این است که هر اندازه استعمارگران، ظالمان و فتنه‌گران بخواهند سیاهی ایجاد کنند در مقابل فطرت پاک الهی نمی‌توانند مسئله‌ای به نفع خود به وجود آورند.

حجت الاسلام محمدزاده اظهار داشت: بی‌تردید حق همیشه پیروز است و در ظاهر امر قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است؛ بنابراین تمامی بشریت به ویژه ارگان‌های فرهنگی و آنهایی که دستی در مسائل اطلاع‌رسانی، فرهنگی و خبری دارند باید این حقیقت و واقعیت را به صورت واقع‌بینانه بنگرند و نگویند که این رویداد به صورت «اتفاقی» رخ داده چون بحث حق و باطل است.

وی تصریح کرد: باطل در مقابل حق از بین می‌رود و وعده الهی همین است و در این راستا در دنیا عقلانیت و بصیرت و  آگاهی به آن سطح می‌رسد که زمینه برای تشکیل حاکمیت جهانی اسلام با ظهور امام زمان(عج) فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • واکنش توهین‌آمیز سپهر حیدری خطاب به امید نورافکن + عکس
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی