Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن علوم سیاسی ایران به عنوان یک نهاد مدنی باید از توصیف واقعیت‌های اجتماعی به نقد اجتماعی بپردازد و بکوشد با حفظ استقلال خود اهداف و برنامه‌هایش را پیش ببرد.

«آیین ارج‌گذاری دو دهه نقش‌آفرینی انجمن علوم سیاسی ایران در سپهر دانش سیاست» یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ خورشیدی در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه استادان و پیشکسوتان علوم سیاسی سخنرانی کردند که در ادامه متن این سخنرانی‌ها آمده است:

انجمن علوم سیاسی می‌کوشد با حفظ استقلال خود اهداف و برنامه‌هایش را پیش ببرد

«محمد سالار کسرایی» دبیر آیین ارج‌گذاری دو دهه نقش‌آفرینی انجمن علوم سیاسی ایران در سپهر دانش سیاست با اشاره به بیستمین سالگرد و نکوداشت انجمن علوم سیاسی از این انجمن به عنوان یک نهاد مدنی یاد کرد که می‌کوشد با حفظ استقلال خود اهداف و برنامه‌هایش را پیش ببرد.

 

سالار کسرایی در ادامه با ذکر بسیاری از اسامی که در این برنامه همراه بودند به تشریح برنامه و اهداف انجمن علوم سیاسی در ایران می‌پردازد و می‌گوید: یکی از مشکلات جامعه ما ارتباطات انسانی است. ما افراد زیادی را برای این برنامه دعوت کردیم و برخی نتوانستند شرکت کنند و شورای سیاست‌گذاری هم لیستی از سخنرانان تهیه کرد و افرادی امروز در اینجا حضور دارند. امیداوریم این برنامه بتواند به تحرک و فعالیت بیشتر انجمن علوم سیاسی کمک کند.

انجمن علوم سیاسی باید از توصیف واقعیت‌های اجتماعی به نقد اجتماعی بپردازد

«قاسم افتخاری» استاد بازنشسته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به تاریخچه شکل‌گیری انجمن‌های بین‌المللی علوم سیاسی اشاره می‌کند و اظهار می‌دارد: در سال ۱۹۴۹ میلادی انجمن‌های علوم سیاسی آمریکا، کانادا و فرانسه در پاریس و با سرپرستی یونسکو نهادی با عنوان فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های علوم سیاسی به وجود آوردند. سه سال بعد تعداد انجمن‌های ملی شرکت‌کننده در این نهاد به ۲۴ مورد رسید. در سال ۱۹۵۴ میلادی انجمن نام خود را به انجمن بین‌المللی علوم سیاسی تغییر داد و تشکیلات خود را بازسازی کرد و تصمیم گرفت علاوه بر انجمن‌های ملی علوم سیاسی، انجمن‌های دیگر و حتی افراد خاصی را به عضویت بپذیرد. خیلی زود تعداد اعضا به بیش از ۳۵۰ هزار عضو رسید و فعالیت‌های انتشاراتی و آموزشی خود را گسترش داد.

افتخاری در خصوص فعالیت ایران در انجمن بین‌المللی علوم سیاسی می‌گوید: مهمترین فعالیتی که انجمن بین‌المللی علوم سیاسی انجام داد، تشکیل کمیته‌های تحقیق بود. به نحوی که برای هر بخش تخصصی علوم سیاسی یک کمیته تحقیق به وجود آورد که این کمیته‌ها با اشخاص و نهادهای مربوط به رشته مورد پژوهش خودشان در ارتباط بودند. در بررسی‌های من، اثری از فعالیت‌های کشورمان در این کمیته‌ها دیده نشد.

 

استاد بازنشسته علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره چگونگی تاسیس انجمن علوم سیاسی ایران عنوان می‌کند: با تلاش‌های دکتر مقصودی در ۱۳۸۲ خورشیدی مجوز این انجمن صادر شد و اساسنامه و آیین‌نامه آن به تصویب رسید. تا به حال مطالعات انجمن علوم سیاسی درباره واقعیت‌های اجتماعی بوده است اما امروز انجمن باید در این راستا فعالیت کند که از توصیف واقعیت‌های اجتماعی به نقد اجتماعی بپردازد تا بتواند با زدودن خرافات از جامعه، عقل و علم را جایگزین خط قرمزهای خودساخته کند.

نقیب‌زاده: مشکل دانشجویان در زمینه روش تحقیق و پایان‌نامه‌نویسی به فقدان نهادهایی مانند انجمن علوم سیاسی بازمی‌گردد. پس ما باید از طریق انجمن‌ علوم سیاسی پیرامون علمی دانشگاه را تقویت کنیم.

باید از طریق انجمن‌ علوم سیاسی پیرامون علمی دانشگاه را تقویت کنیم

اگرچه «احمد نقیب‌زاده» استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران که به خاطر مشکلات مربوط به جراحی فک از حضور در برنامه بازمانده بود اما فایل صوتی سخنرانی او پخش شد. در این فایل نقیب‌زاده به زمان و چگونگی و همچنین کارکرد انجمن علوم سیاسی می‌پردازد و می‌گوید: این انجمن از زمان تاسیس تاکنون قدم‌های مفیدی برداشته است و همکاران ما در این انجمن تلاش‌های زیادی کرده‌اند.

نقیب‌زاده با اشاره به اینکه در دانشگاه‌های غرب دو درس متدولوژی و زبان‌شناسی از درس‌های پایه‌ای آن دانشگاه‌ها بوده خاطرنشان می‌کند: کلاس‌های دانشگاه تهران چیزی از کلاس‌های دانشگاه‌های مطرح اروپا کم ندارد و پیرامون علمی است که باعث می‌شود تا دانشجویان آنها گام‌های بلندتر بردارند که آن هم وجود موسسات و کلاس‌هایی است که در موضوع‌های مختلف دوره‌هایی برگزار می‌کنند. اگر در ایران دانشجویان همچنان در زمینه روش تحقیق و پایان‌نامه‌نویسی دچار مشکل هستند به همین فقدان نهادهایی مانند انجمن علوم سیاسی باز می‌گردد. پس ما باید از طریق انجمن‌ علوم سیاسی پیرامون علمی دانشگاه را تقویت کنیم.

 

امروز انجمن‌های علوم سیاسی در ایران می‌خواهند هویت‌بخشی کنند

«سیدجواد صالحی» مسؤول گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با بیان برخی از توضیحات درباره فعالیت‌های انجمن علوم سیاسی از قابلیت‌ها و برنامه‌های پیش‌رو نام می‌برد.

صالحی: انجمن‌های علوم سیاسی در ایران به سمت و سویی حرکت می‌کنند که بتوانند هویت‌بخشی کنند و از فارغ‌التحصیلان خودشان دفاع کنند.

صالحی به مساله بحران کرونا و تاثیری که باعث شد تا برگزاری این گردهمایی طی این دو سال به وقفه بیافتد، اشاره می‌کند و اظهار می‌دارد: این بحران دوسویه داشت هم نقمت و هم نعمت. نقمت از این جهت که مانع گردهمایی‌های اینچنینی بود و همچنین نعمت از این جهت فرصتی برای شکل یافتن شیوه‌های متفاوت از زیست حیات بود.

مسؤول گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی می‌گوید: تاریخچه علوم سیاسی از لحاظ نهادی شاید با خلاهای زیادی مواجه باشد، قبل از انقلاب قدم‌هایی برداشته شد که موجودیت پیدا نکرد اما امروز علاوه بر انجمن علوم سیاسی نهادهای دیگری ایجاد شده است. انجمن‌های علوم سیاسی در ایران به سمت و سویی حرکت می‌کنند که بتوانند هویت‌بخشی کنند و از فارغ‌التحصیلان خودشان دفاع کنند. خانه اندیشمندان در دو راستا اقدام می‌کند، گام اول مربوط به تجلیل از پیشکسوتان و اندیشمندان سیاسی در ایران است که آبرو و اعتبار این جمع بوده و هستند و گام دوم مربوط به تثبیت حوزه‌های نهادی است که در این فضا فعالیت می‌کنند. هدف از این کار نمادسازی و هویت‌سازی این فعالیت‌های جمعی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: شورای سیاستگذاری ، انجمن علوم سیاسی ایران ، نشست خبری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شورای سیاستگذاری انجمن علوم سیاسی ایران نشست خبری انجمن علوم سیاسی ایران بین المللی علوم سیاسی انجمن های علوم سیاسی علوم سیاسی در ایران واقعیت های اجتماعی خانه اندیشمندان دانشگاه تهران پیرامون علمی نقیب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال گذشته موثر می‌دانند. از شواهد این طور برمی آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده اند و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته اند.

کارشناسان معتقدند، سیاست گذاری‌های فعال و صحیح، اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیر‌ها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد یک رشد منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال قبل از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشورمان محقق شده است که تحریم کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ما بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده سابق کشورمان در اوپک را در ادامه در خصوص رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که اخیراً صندوق بین المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

خطیبی در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت فعلی روی کار آمد، میزان فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین المللی پول آن را مطرح کرده است و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت فعلی صورت داد، به کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست گذاری‌های درست در نهایت ما را به رشد اقتصادی مطلوب فعلی رساند.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به میزان غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان دهنده بی اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: قطعاً افزایش فروش نفت و گاز کشور به میزان قبل از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده ایم. این امر در افزایش درآمد‌های دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده سابق کشورمان در اوپک خاطرنشان کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشور‌ها و مصرف کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال گذشته کشور نیز بر اثر سیاست گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و فلرسوزانی را کاهش دهیم. این دستاورد‌ها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش بنیانی کشور‌ها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

 

دیگر خبرها

  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم